WZC Nethehof in Balen opent de deuren op Dag van de Zorg

Op zondag 15 maart zet woonzorgcentrum Armonea Nethehof in Balen, samen met OCMW-woonzorgcentrum Ter Vest en meer dan 140 andere zorgorganisaties in Vlaanderen en Brussel, de deuren open voor Dag van de Zorg. Directeur Kim Vangeneugden wil van de gelegenheid gebruik maken om bezoekers te laten proeven van de nieuwe, warme keuken met huisbereide gerechten. "We maken sinds kort alle maaltijden vers klaar, in eigen huis. Tot grote tevredenheid van de bewoners", zegt de directeur. Tijdens Dag van de Zorg kunnen geïnteresseerden ook kennis maken met het zorgaanbod in het woonzorgcentrum. Voor de allerkleinsten is er een springkasteel, een schminkstand en kunnen er eendjes gevist worden. Ook het kinderdagverblijf de Ka-baaltjes, dat zich in het woonzorgcentrum bevindt, kan bezocht worden.

Vanaf nu een warme keuken met huisbereide gerechten, en een eigen keuken voor bewoners met dementie

Ook de bewoners met dementie kregen recent op hun veilige afdeling een eigen keukentje. "Onze keuken op de veilige afdeling gebruiken we om af en toe iets extra's klaar te maken. Dan genieten niet alleen bewoners, maar ook bezoekers van de smaak en de geur van verse maaltijden. Het maakt een groot verschil in de beleving van onze bewoners", zegt de directeur. Intussen zijn bijna alle Armonea-woonzorgcentra overgeschakeld naar een warme keuken. Dat past in de visie van de organisatie, die bewoners zo lang mogelijk wil laten genieten. En huisbereide gerechten zijn daarin een heel belangrijke factor. Tijdens Dag van de Zorg zullen bezoekers zelf kunnen proeven van de nieuwe keuken.

Praktische info Dag van de Zorg
KEMPEN: Wzc Nethehof, Gerheide 203, 2490 Balen, van 10u00 tot 17u00

Over Armonea
Armonea is de grootste privé-zorgorganisatie in België, met in totaal 67 vestigingen voor 6.500 senioren. Het bedrijf heeft meer dan 4.200 mensen in dienst en een omzet van 250 miljoen euro. Armonea werd opgericht in oktober 2008 door de fusie van twee Belgische familiebedrijven, Verlinvest (Restel Résidences) en rusthuizengroep Van den Brande (nu Palmyra Brands).